Geschiedenis -

Geschiedenis

SK Peulis is ontstaan uit de KWB van Peulis. In de beginjaren speelde de KWB in de sportafdeling F.A.L.O.S. onder impuls van KWB-afgevaardige Louis Dockx.

SK Peulis werd een feitelijke vereniging in 1973 en startte onder de naam KWB met een onafhankelijk bestuur in de competitie (5e afdeling) van de K.K.S.F.B (Koninklijke Katholieke Sport Federatie van België), nadien de K.K.V.S.

De naam KWB werd later veranderd in SK. De eerste voorzitter werd Louis Dockx. Het eerste jaar eindigde Peulis als 5de in de 5de afdeling. Onder de begeesterende leiding van trainer Lode Absillis werd Peulis een jaar later kampioen en promoveerde nadien nog tweemaal achtereenvolgens. De reserven en jeugdploegen bleven niet achterwege en kroonden zich menigmaal tot kampioen.

Ondertussen werd het bescheiden betonnen kot acher de goal vervangen door de inmiddels niet meer gebruikte installatie in de voetbalstraat.

Alfons Aems werd de nieuwe voorzitter en na diens overlijden werd hij opgevolgd door Frans De Schoenmaeker.

Eddy Goossens (ex-KV Mechelen en Charleroi) werd aangetrokken als speler-trainer en onder zijn leiding speelde Peulis nogmaals kampioen. Jules Van Loock werd de nieuwe voorzitter. Onder zijn leiding en mede dank zij zijn bijzondere, jarenlange bezieling werd de grote stap gezet naar de K.B.V.B. (Koninklijke Belgische Voetbalbond). Er werd in 4de afdeling gestart.

Peulis promoveerde (via de eindronde van de 3de geklasseerde) éénmaal naar de 3de afdeling. Ondertussen verving Paul Scheerens tijdelijk Jules Van Loock als voorzitter.

Nadien werd Jules Van Loock opgevolgd door François Van Camp en momenteel is Walter Bogaerts de voorzitter van SK Peulis.

De droom van SK Peulis is reeds grotendeels werkelijkheid geworden: Een nieuwe aangepaste accommodatie op de hoek van Peulisbaan-Scherpstuklei en de voetbalstraat. Met de teintstraat enkel als een wonderlijke herinnering voor de club.